Grădina de legume și verdețuri

Legumele și verdețurile din grădina proprie sunt ceva minunat. Pot fi cultivate simplu și ieftin, cu efort minim. Ai nevoie doar de: ghivece sau jardiniere, pământ bun, fertil și răsaduri de legume și verdețuri. De preferat ar fi să le cumperi de la un grădinar cunoscut sau de la un centru specializat. Alege legumele care vă plac cel mai tare ție și familiei tale: ridichi, salată, cepșoară, roșii cherry.

Dintre verdețurile și condimentele pentru pus în mâncare, băuturi sau sandviciuri excelente sunt: mărarul, menta, busuiocul, cimbrul, leușteanul, rozmarinul. Să știi că cele mai multe verdețuri se simt cel mai bine în plin soare sau în ușoară semi-umbră. Udă-le regulat, dar cu măsură, verificând de fiecare dată înainte dacă pământul chiar este uscat.
Sucurile de fructe, de exemplu cel de portocale sau grapefruit 100% cu adaos de mentă răcoritoare, hidratează și înviorează pe timp de caniculă. Un suc de roșii cu adaos de sare, frunze de busuioc aromat și o legătură de frunze de țelină vor fi o garnitură numai bună la un prânz de vară.

Limonadă cu suc de portocale și mentă

  • 50 ml suc de portocale 100%
  • 200 ml de apă ușor carbogazificată
  • câte 2 feliuțe de portocală și lămâie
  • frunze de mentă
  • gheață mărunţită

 

Puadne gheață într-un pahar înalt, adaugă feliile de fructe și frunzele de mentă, amestecă sucul cu apa minerală și adaugă peste celelalte ingrediente. Paharele cu limonadă le poți decora cu o felie de portocală, lămâie sau kiwi.