Fructe răcoritoare

E miezul verii! De aceea, vă arătăm moduri de preparare a fructelor, sucurilor sau limonadelor răcoritoare cu adaos de suc, care răcoresc organismul pe timp de caniculă. Aceste rețete te vor ajuta să suporți chiar și cea mai călduroasă zi – încearcă-le neapărat! 🙂

Gheață cu gust de fructe pentru băuturi și cocktailuri

suc de portocale sau grapefruit
apă
afine americane, coacăze, zmeură, fragi
tăvițe pentru cuburi de gheață

Pune fructele în formele de gheață și turnați peste ele apă amestecată cu suc de fructe. Poți pune în fiecare formă și o frunză de mentă sau puțin rozmarin. După ce cuburile au înghețat, pune-le în limonadă, ice-tea sau cocktailuri.

 

Supă rece de pepene și căpșuni, cu mentă și brânză feta

Pasează căpșunile și bucățile de pepene fără sâmburi cu ajutorul blenderului până obții o pastă. Pune-o la frigider să se răcească, după care, toarnă supa în boluri și decorează-o cu frunze de mentă și feta zdrobită.

 

Smoothie verde, cu frunză de pătrunjel

1 fruct de kiwi
200 ml suc de portocale 100%
o legătură de frunze de pătrunjel
sucul de la o jumătate de lămâie
gheață zdrobită

Curăță fructul de kiwi de coajă și pasează-l la blender împreună cu sucul, frunzele de pătrunjel și sucul de lămâie. Poţi adăuga o linguriță de miere pentru a mai reduce din acreală. Toarnă smoothie-ul într-un vas cu gheață zdrobită

Desert în două culori, cu mousse de fructe

200 g brânză mascarpone
2 pliculețe din mousse-ul preferat
o lingură de cacao
2 linguri de zahăr
150 ml smântână de 30% grăsime

Bate smântâna spumă tare cu 2 linguri de zahăr, adaug-o peste brânză și amestecă ușor. Împarte compoziţia astfel obținută în două și la una din jumătăți adaugă o lingură de cacao. Pune în cupele răcite straturi de: mousse, brânză de culoare închisă, mousse, brânză de culoare deschisă. Suprafața desertului poate fi decorată cu bucăți de căpșuni, afine americane sau alte fructe. Ține desertul la frigider să se răcească cel puțin 2 ore înainte de a-l servi.