Fructe în formă de animale – ideale pentru o petrecere aniversară!

Adulților le place ca mâncarea să aibă o prezentare frumoasă. Din acest punct de vedere, nici copiii nu sunt mai puțin pretențioși: le plac preparatele în culorile vii, cu aspect estetic plăcut. Gustări aromate din fructe pentru petrecerea de ziua copilului, în formă de animale colorate, pe care le vei pregăti împreună cu invitații – asta da idee! Pregăteşte pentru fiecare copil câteva fructe diferite precum: pere, struguri, mere, mandarine, clementine și delicii de sezon: căpșuni, zmeură, afine, cireșe sau vișine.


 

Melc și țestoasă din mandarină

Melc

Curăță de coajă o mandarină și, dintr-o bucată mai mare de coajă, decupează forma unui melc – nu uita cornițele! Cu o cariocă neagră, desenează-i ochii și zâmbetul;-)

Țestoas

Rupe o mandarină curățată de coajă în două jumătăți: una va fi carapacea, iar feliile din cealaltă jumătate vor reprezenta înotătoarele. Din coajă modelează capul țestoasei. Și aici îţi va fi de folos o cariocă neagră.

 

Arici din pere și struguri

Ia o pară coaptă, mică sau medie, și curăță-i de coajă capătul mai subțire – acesta va fi boticul ariciului. În partea mai groasă a perei înfige scobitori și în vârful lor boabe de struguri. Pentru ochi poți folosi cuișoare, iar nasul îl poți face dintr-o bucățică de măslină neagră.

 

Bufnițe din mere

Dintr-un măr verde sau roșu (important e să aibă o culoare frumoasă!) decupează capul și corpul bufniței, iar din feliuțe tăiate subțiri aripile. Din sticksuri sărate alcătuiește o ramură pe care să stea bufnița.

 

Pe lângă fructe, este bine să îmbogățeşti meniul petrecerii cu sucuri și mousse-uri 100%. Vara, poți folosi mousse-urile pentru a pregăti un sorbet răcoritor, pe care îl poți servi în cupe de plastic (mai puține vase de spălat! ), iar în sezonul de toamnă-iarnă le poți servi alături de tort sau precum gustare de sine stătătoare.