Nu renunța la fructe și legume pe timpul iernii!

Cui îi e dor de tarabele colorate, care se încovoaie sub greutatea legumelor și fructelor coapte să ridice mâna sus. Chiar așa mă gândeam! Din păcate trebuie să ne punem pofta-n cui și să așteptăm cu răbdare primele trufandale de primăvară. Lipsa vitaminelor pe timpul iernii ne afectează, mai ales în acele țări în care iarna durează mult și aduce temperaturi foarte scăzute. Pe timpul iernii, pune accentul pe legumele rădăcinoase precum morcovul, sfecla roșie, țelina, legumele din familia verzei – varza de Bruxelles, varza albă și roșie sau varza Kale sau cele din familia cepei – usturoiul, prazul și, bineînțeles, ceapa.

zima-nie-rezygnuj-z-warzyw-i-owocow

Nu uita nici de valoroasele leguminoase, de exemplu fasolea (eu o prefer pe cea cu bob mare), năutul sau lintea. O metodă de a completa necesarul de vitamine și compuși nutritivi o reprezintă introducerea în alimentația zilnică a produselor din legume și fructe precum sucurile și mousse-urile 100%. Iarna, gustul unei roșii care a fost adusă din Spania nu amintește nici pe departe de gustul roșiilor pline de aromă din plin sezon.

Când ți se face dor de acest gust, ia un suc de roșii – se știe de mult timp că roșiile conservate conțin mai mult licopen decât cele proaspete. Este un excelent antioxidant care reduce riscul de dezvoltare a cancerului.

zima-nie-rezygnuj-z-warzyw-i-owocow

Rețetă de cocktail delicios pe bază de suc de roșii

– pahar de suc de roșii de la cutie sau din sticlă
– frunze de țelină
– sucul de la o jumătate de lămâie

Mixează toate ingredientele în blender, adaugă o lingură rasă de tărâțe de ovăz dacă vrei să fie mai consistent.

zima-nie-rezygnuj-z-warzyw-i-owocow