Nu arunca fructele și legumele!

În Europa se aruncă anual aproape 100 de milioane de tone de mâncare. Motivele sunt mai multe, de exemplu: alimentele au ieșit din termenul de garanție, au fost depozitate necorespunzător sau porția de la prânz a fost prea mare. Deosebit de multă mâncare se risipește cu ocazia diverselor sărbători. Aruncăm de cele mai multe ori pâine și mezeluri, dar și brânzeturi, pentru că aceste produse se strică repede. Multe legume și fructe ajung la coș. Ar fi suficient doar să dăm dovadă de înțelepciune atunci când ne facem cumpărăturile și când mâncăm. Fă întotdeauna o listă cu produsele de care ai într-adevăr nevoie și nu te lăsa ademenit de promoții!

Congelarea este o metodă excelentă de conservare a legumelor și fructelor – mai ales că fructele de vară sunt pline de gust și de vitamine și, congelând căpșuni sau coacăze, putem să facem și iarna o prăjitură delicioasă sau un compot aromat.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Atunci când cumperi legume și fructe, alege exemplarele sănătoase, fără boli sau lovituri. Nu uita că fiecare raft din frigider este destinat unor produse diferite și, de exemplu, fructele și legumele se pun în frigider pe un raft inferior, dar separat. Pune pe fundul recipientelor un prosop de hârtie care va absorbi surplusul de umiditate, nu spăla și nu curăța fructele și legumele de coajă, fiindcă asta le-ar face să se strice mai repede.

Dacă familia ta nu mănâncă în mod curent legumele și fructele achiziţionate și ajungi să arunci mare parte din ele, ține minte că sucul sau mousse-ul sunt produse care au proprietăți nutritive și gust apropiate de ale fructelor și legumelor proaspete. În plus, datorită procesului de pasteurizare, au termen de valabilitate lung.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Nu-ți face griji când îi dai copilului să bea un pahar de suc 100% sau un mousse, de morcov cu măr, spre exemplu – sunt sănătoase și sigure și, mai ales, nu conțin zahăr adăugat și nici alți aditivi sau conservanți artificiali!