Preparate care te încălzesc pe timp de iarnă

Vremea rece s-a instalat la noi definitiv. Ne-am luat la revedere de la salatele ușoare și cockteilurile răcoritoare, iar în bucătărie e acum regatul supelor-cremă, al tocănițelor sau al diverselor cereale fierte precum garnitură sau desert.

Să nu crezi că alimentația din timpul iernii e grea și monotonă! Atunci când temperaturile scad, trebuie să avem grijă să ne încălzim organismul și la interior. Merită să ne începem ziua cu o cană de apă fiartă cu ghimbir, lămâie și miere! La micul dejun este bun un terci de mei cu măr sau pară, stafide și scorțișoară.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Iarna, uităm de regulă că trebuie să ne hidratăm organismul, asta deși aerul uscat din locuința sau din biroul nostru ne usucă pielea şi ţesuturile. În timpul zilei, bea apă la temperatura camerei, ceai de fructe sau de plante, compot din fructe congelate şi uscate sau sucuri 100%.

Poți să-ți îmbogățești sucul preferat încălzindu-l puțin și adăugând cuișoare, scorțișoară, nucșoară și miere după gust – cu siguranță, o să-ți placă această combinație a fructelor lichide, cu dulceața lor naturală și condimente aromate.
Faptul că iarna este mai greu să găsești legume și fructe proaspete nu înseamnă că trebuie să renunți de tot la ele – o alternativă valoroasă și gustoasă o reprezintă mousse-urile. Cumpărând un mousse 100%, poți să fii sigur că ai un produs natural, preparat pe bază de piure, de exemplu din morcovi și fructe de bună calitate: banane, mere, căpșuni.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Poți să consumi un pahar de suc sau un mousse de fiecare dată când ți-e dor de vară sau când vrei să-ți astâmperi foamea.