Gusturile iernii

Primele luni reci au trecut deja. Bogăția de fructe și legume a toamnei s-a terminat. Ce este indicat să mâncăm acum?
Experții nutriționiști spun că cel mai bine este să consumăm produse de sezon din regiunea noastră.

Cu siguranță, ai avut momente în care, de dorul verii, ai cumpărat în miezul iernii roșii sau căpșuni. Din păcate, nu aveau nici aroma și nici gustul promis. Așa că, mai bine, iarna, alege merele și perele autohtone și, dintre legume, pe cele din familia verzei, pe care le poţi găsi în sortimente variate (de exemplu varza de Bruxelles, varza albă și cea roșie), ar mai fi și morcovul, sfecla roșie, broccoli, pătrunjelul rădăcină, dar și fructele bogate în vitamina C.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Legumele și fructele proaspete nu sunt de ajuns! Iarna, ar trebui să consumăm alimente care ne încălzesc și ne cresc imunitatea. Dintre acestea din urmă, am putea alege varza și castraveții murați, usturoiul proaspăt, ceapa, ghimbirul – pe care le putem consuma tot timpul, nu doar în zilele în care simțim că ne încearcă răceala.

De-a lungul întregului an, ai la dispoziție citrice și banane de bună calitate – folosește-le ca să-ți diversifici alimentația!
Nu uita nici de sucurile 100% și mousse-urile care reprezintă o alternativă excelentă pentru fructele și legumele proaspete! Sunt obținute din fructe și legume culese în plin sezon, atunci când au cele mai multe valori nutritive. Acestea își păstrează mare parte din gustul produselor proaspete, iar procesul de pasteurizare le garantează calitatea ridicată și o pierdere minimă a vitaminelor și compușilor nutritivi.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

În timp ce aștepți să vină primăvara și vara, nu-ți neglija alimentația! Bea un pahar de suc de roșii cu adaos de sare de mare și verdețuri, de exemplu, sau consumă un mousse de căpșuni cu mere și banane, bineînțeles 100%!