Toamna plină de gusturi și sănătate!

A venit toamna și, odată cu ea, ia sfârșit sezonul multor legume și fructe de care ne-am bucurat peste vară. Dar nu avem de ce să ne facem griji, fiindcă și roadele toamnei sunt foarte gustoase și sănătoase.

Alimentația noastră se modifică odată cu scăderea temperaturii. Nu mai e nevoie să ne răcorim ci, din contră – vrem să ne încălzim, să căpătăm energie și să-i asigurăm organismului vitaminele și compușii nutritivi de care are nevoie și care ajută la întărirea imunității. De multe ori, când nu ne simțim prea bine, apelăm la suplimentele alimentare și la produse precum mierea, ghimbirul, usturoiul – care sunt, bineînțeles, bune atunci când ne doboară răceala dar întotdeauna e mai bine să previi decât să tratezi!

Dovleacul, sfecla roșie, legumele din familia verzei și fasolei și, dintre fructe, afinele, merișoarele, merele, prunele ar trebui să domnească pe mesele noastre.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Este foarte bine să bem sucuri, pentru a ne oferi vitaminele, dar și micro- și macroelementele necesare. În medie, un pahar și jumătate de suc de portocale sau grape-fruit (300 ml) asigură necesarul zilnic al unei persoane adulte de vitamina C (80 mg)1, în schimb sucul de sfeclă roșie conține foliați, adică acele substanțe care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar2.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Cea mai bună sursă de substanțe nutritive o reprezintă alimentația diversificată și echilibrată. De aceea, haideți să mâncăm legume și fructe, să bem sucuri și să consumăm mousse!

1) COMUNICATE ALE PROGRAMULUI „Mousse şi suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe!”
ACCEPTATE DE INSPECȚIA SANITARĂ NAȚIONALĂ (GIS) PRIN DOCUMENTUL NR. GIS-BŻ-UE-4232-5/JF/15/16 DIN 15 IUNIE 2015, Partea a 3-a: Compușii nutritivi din sucuri și mousse-uri și avantajele consumului lor, Conținut cu caracter de declarație pentru sănătate nr. 68.
2) COMUNICATE ALE PROGRAMULUI „Mousse şi suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe!”
ACCEPTATE DE INSPECȚIA SANITARĂ NAȚIONALĂ (GIS) PRIN DOCUMENTUL NR. GIS-BŻ-UE-4232-5/JF/15/16 DIN 15 IUNIE 2015, Partea a 3-a: Compușii nutritivi din sucuri și mousse-uri și avantajele consumului lor, Conținut cu caracter de declarație pentru sănătate nr. 60.