Idei pentru gustarea copilului

De câte ori s-a întâmplat ca gustarea să se întoarcă odată cu copilul acasă? Copiii spun că se întâmplă asta fiindcă sanvișurile sunt plictisitoare, se usucă sau, din contră, se înmoaie de la ce au înăuntru și se împrăștie. Copiii fie le aduc înapoi acasă, neatinse, fie fac schimb cu ceva ce nu vrea să mănânce colegul fie, într-un final, le aruncă, risipind astfel mâncare. Dar o mamă modernă găsește soluții pentru asta. În locul sanvișurilor, prepară brioșe sărate sau miniwrap-uri cu legume și mezel uscat, feliază-le în bucăți mici ca să fie mai ușor de mâncat în pauza atât de scurtă.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Fă o investiție într-o cutie frumoasă pentru gustare sau un bento – hitul japonez. În câteva compartimente comode vei putea pune toate produsele pentru o masă completă a copilului și, în plus, e un gadget interesant, pe care îl poate decora cu abțibilduri cu eroii desenelor preferate. Pauzele sunt scurte și, uneori, în loc să mănânce fructul pe care l-a primit de acasă, copilul preferă să se joace cu colegii.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

De aceea e bine să-i completezi gustarea cu o sticluță de suc 100% sau un plic de mousse. Sunt comode și ușor de consumat, iar gustul dulce, natural, îi va convinge chiar și pe cei mai mofturoși. Sucul este, de fapt, fructul în formă lichidă care, pe lângă completarea lichidelor din organism, îi oferă acestuia și un aport de vitamine în timp ce un mousse astâmpără fără probleme foamea până la următoarea masă, datorită conținutului de fibre care dau senzația de sațietate.