Micul-dejun în lume

Se spune că micul-dejun este cea mai importantă masă din zi. Și așa este! WHO afirmă foarte clar că servirea regulată a micului dejun este esențială pentru o alimentație echilibrată, care este importantă pentru menținerea sănătății și bunei-dispoziții. S-a observat că, la școală, copiii care nu au mâncat micul dejun au probleme de concentrare și asimilare a cunoștințelor1.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Componența micului dejun diferă foarte mult în diverse părți le lumii. În Japonia micul-dejun este un adevărat festin, compus din supă miso, pește, un bol de orez și murături, adeseori se servește și o omletă dulce. Americanilor le plac mic-dejunurile bogate, de aceea nu e nimic neobișnuit să vezi un munte de clătite pufoase, servite cu sirop de arțar și… kaizer. Micul-dejun englezesc este vestit în toată lumea: pe farfurie se pun cârnați, fasole în sos tomat, ou ochi ba chiar și lebăr!

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Cu totul diferit este mic-dejunul continental. E mai degrabă ușor și se compune din cereale cu lapte sau iaurt, pâine, unt, gem și o selecție de mezeluri și brânzeturi. Principala băutură este cafeaua (numai pentru adulți! – excepție făcând cafeaua nechezol, pe care o pot bea și copiii), ceaiul și sucurile de fructe. Nu uitați că un pahar de suc 100% la micul-dejun și un mousse ca supliment la gustarea de dimineață reprezintă o completare ideală a acestor mese, oferindu-le copiilor vitaminele și carbohidrații, cu alte cuvinte energia, de care au nevoie toată ziua.