Cheamă-ți copilul în bucătărie

Poate fi pregătirea mesei împreună cu copilul distractivă și instructivă în același timp? Sigur că da! Cheamă-ți copilul în bucătărie și preparați împreună măcar una din mesele de peste zi.

Astfel, copiii vor putea observa și vor învăța să recunoască și să denumească legumele. Lăsați-i să aleagă ce vor să mănânce, dați-le bucățele mici de legume diferite – încercați să aveți cât mai multe culori pe farfurie. Copiii mai mari pot încerca să-și creeze propriile salate și compoziția sandvișurilor – așa se vor simți importanți și independenți și, în plus, orice e făcut de tine este mai bun.

soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie

Poate ați auzit de metoda de alimentație BLW (Baby Led Weaning) prin care se introduc alimentele solide, în special legume și fructe, în alimentația copilului? Un copil hrănit în conformitate cu regulile acestei metode se joacă cu mâncarea, analizează formele, admiră culorile, gustă… Dându-i această libertate, îi dezvoltăm capacitatea de cunoaștere și, drept urmare, micuțul nostru va fi, mult mai devreme, receptiv la diverse gusturi. Completarea meselor cu un suc sau mousse 100% reprezintă o metodă bună de a-i face cunoștință copilului cu gustul legumelor și fructelor. Dulceața naturală a acestor produse și forma inteligentă de servire face ca cei mici să vrea să le consume. Ce ne putem dori mai mult?