Astâmpără-ți setea!

Vara, când este foarte cald, este deosebit de important să bem multe lichide. Nu putem lăsa organismul să ajungă în stare de deshidratare, care se manifestă, printre altele, prin senzația de gură uscată, dureri de cap, slăbiciune, pierderea poftei de mâncare. Deshidratarea este deosebit de periculoasă, mai ales în cazul copiilor și persoanelor în vârstă.

Pentru a o evita, beți apă plată sau ușor carbogazoasă, care să conțină elemente precum calciul și magneziul. Rețineţi că trebuie să beţi lichide pe tot parcursul zilei, , iar băuturile nu trebuie să fie foarte reci, ci călduțe sau la temperatura camerei.

a-moze-sok-lub-mus-do-tego

Vara, ne putem răcori, de asemenea, cu sucuri. Le poţi alege pe cele din citrice, precum portocalele sau grapefrut, dar și pe cele din fructe și legume, cum ar fi sucul de roșii cu adaos de condimente și puțină sare, în care pot fi adăugate câteva frunze de mentă proaspătă și unul-două cuburi de gheață. Pe lângă faptul că astâmpără setea, sucurile aduc organismului un aport de vitamine și substanțe nutritive. În fond, acestea nu sunt decât fructe și legume în formă lichidă!

Un suc din mai multe legume poate fi și o gustare hrănitoare care furnizează organismului fibrele necesare metabolismului. Introduceţi în meniul zilnic sucuri și mousse-uri 100%, din legume și fructe pentru a-l diversifica și a-l îmbogăți cu vitaminele de care organismul are nevoie.

a-moze-sok-lub-mus-do-tego