Vara, protejează-ți pielea!

Vara e aproape. Ești pregătită să o întâmpini? Și nu este vorba de selecția de rochițe de vară sau sandale… . Vara reprezintă o adevărată provocare pentru pielea noastră. Alături de protejarea pielii cu creme cu filtru UVA și UVB, ar trebui să-ți îngrijești pielea și din interior.

chron-skore-latem

Vara, aliații noștri sunt legumele și fructele proaspete, dar și produsele din legume și fructe – sucurile și mousse-urile. Fructele şi legumele ne hrănesc corpul, iar vitaminele pe care le conțin, cum ar fi vitamina A și C, sunt eficiente în combaterea radicalilor liberi. În afară de asta, vitamina A, adică beta-carotenul, conținut între altele în morcovi, dar și în sucurile și mousse-urile pe bază de pastă de morcov, vor asigura o culoare superbă a tenului1.

O alimentație bogată în legume și fructe proaspete și hidratarea adecvată, vitaminizată a organismului sunt esențiale pentru o stare de bine și un aspect fizic frumos. Beți cel puțin 2,5 l de lichide zilnic: apă și sucuri. Un suc de legume și fructe poate fi consumat vara ca o gustare de sine stătătoare, fiindcă, pe caniculă, nu avem o poftă de mâncare prea mare.

Ești toată ziua departe de casă? Ia cu tine o sticlă din sucul preferat sau un mousse de fructe cu legume. Sunt niște gustări sănătoase și gustoase. Foarte potrivit se va dovedi un mousse pe bază de morcov sau un suc bogat în vitamina C – de portocale și grapefruit.

1) Vitamin and mineral requirements in human nutrition : report of a joint FAO/WHO expertconsultation, Bangkok, Thailand, 21–30 September 1998