Gustările ideale de luat la drum

Plecările în vacanțe sau chiar și un simplu weekend la iarbă verde presupun să fim tot timpul în mișcare. Din această cauză, se întâmplă destul de des să nu mai respectăm recomandările privind alimentația sănătoasă și să nu consumăm cele 5 porții zilnice recomandate de legume și fructe1. Rezultatul? Probleme de tranzit, senzația de greu în stomac, o stare generală proastă, lipsa de concentrare. Există metode simple prin care să-i asigurăm organismului, chiar și în timpul călătoriei, valorile nutritive necesare, fără o pregătire specială.

Skora-zima-zabezpiecz-ja-od-srodka

Legume și fructe în călătorie?

Multe persoane ar putea spune că nu sunt practice. Dar, de fapt, nu trebuie decât să alegem legumele și fructele care nu sunt foarte zemoase (cum ar fi merele, bananele sau prunele), să le spălăm, să le feliem (morcovul pe lung, merele în opt) și să le punem în niște caserole alimentare. Fiecare pasager poate avea fructul sau leguma preferată. Dacă dorim să păstrăm igiena la drum, dar nu vrem să renunțăm la fructe și legume, o alternativă bună pentru produsele proaspete o reprezintă sucurile 100% și mousse-urile -. Acesta este un mod comod de a ne asigura o gustare de fructe și legume, datorită căreia organismul va primi o porție de vitamine și substanțe minerale, chiar și atunci când suntem plecați.

Gust delicios într-un ambalaj mic

La drum, cel mai important este să ne simțim comod. Sucurile și mousse-urile în ambalaj individual: sticle de capacități diferite, cutii, plicuri, au fost gândite pentru a le putea lua cu noi la serviciu, la școală sauîn călătorie. Sucurile și mousse-urile astfel ambalate sunt practice și ocupă puțin loc. Varietatea de gusturi oferă garanția că fiecare va găsi ceva ce-i place, iar ușurința cu care pot fi servite va face ca nimeni, nici măcar copiii mici, să nu aibă probleme în a le consuma.

Nu te lăsa doborât de oboseală

O călătorie mai lungă provoacă oboseală și senzația că ne lipsește energia. Într-o astfel de situație, ar trebui să consumăm sucuri și mousse-uri care au conținut mare de substanțe nutritive – vitamine și compuși minerali. Un suc băut sau un mousse ne vor asigura un plus de energie și vor reprezenta gustarea ideală până la următoarea masă.

Mizează pe gustările gustoase

Gustările cel mai frecvent cumpărate, precum gogoșile sau batoanele de ciocolată, nu sunt întotdeauna pe măsura așteptărilor noastre. Alternativa este dată de sucurile și mousse-urile care au aceleași proprietăți ca și fructele și legumele proaspete. Avantajul acestui tip de gustare este că, datorită procesului de pasteurizare, care le prelungește perioada de valabilitate, nu trebuie ținute neapărat la frigider. Pasteurizarea este o metodă naturală, folosită de generații în obținerea conservelor de casă, precum gemurile sau sucurile. Aceasta constă în aducerea produsului la o temperatură ridicată pentru ca microorganismele dăunătoare sănătății să nu se mai poată dezvolta. Zero conservanți, cu păstrarea gustului și a valorilor nutritive. Sucurile și mousse-urile din legume și fructe sunt vitamine într-o formă comodă și atrăgătoare.

Călătoria – alte recomandări

O călătorie de durată înseamnă de cele mai multe ori că stăm în aceeași poziție timp de mai multe ore. Pentru a contracara efectele neplăcute ale acesteia, precum crampele musculare, durerile de spate, ochii obosiți,

Skora-zima-zabezpiecz-ja-od-srodka

ar trebui să ne oprim după fiecare câteva zeci de metri pentru a ne întinde picioarele, a permite ochilor să se odihnească și a lua puțin aer proaspăt. O astfel de pauză scurtă este momentul propice pentru a bea un suc sau a consuma mousse-ul preferat. Această gustare nu durează mult și, datorită ambalajelor istețe, riscul de pătare a hainelor este redus la minim. În timpul călătoriei, copiii se plâng adesea de plictiseală. Cărțile de colorat sau cele interactive și jucăriile educative sunt foarte bune pentru a-i distra. Alte modalități de a-i ține ocupați în timpul unei călătorii mai lungi le reprezintă cântecele sau jocurile de asociere. Pentru copiii mai mari, foarte interesante vor fi jocurile și desenele urmărite, de exemplu, pe tabletă.

Câteva gustări din legume, sucurile și mousse-urile preferate, ambalate individual pentru fiecare pasager și buna dispoziție – iată rețeta unei călătorii reușite, chiar dacă este una de durată.