Pielea iarna – protejeaz-o din interior

Iarna este un sezon cu adevărat greu pentru pielea noastră. Încăperi supraîncălzite, calorifere care usucă aerul. Afară frig și ger. Fără soare și aer curat. Nici nu e de mirare că iarna tenul nostru arată obosit și pământiu. Este uscat și subțiat. Cel mai adesea căutăm produse pentru îngrijire în magazinele de cosmetice. Cremele și balsamurile acționează din exterior, destul de rapid, însă de multe ori hrănesc doar superficial pielea. Mult mai importantă este îngrijirea ei din interior și ajutorul pe care i-l oferim organismului printr-o alimentație corespunzătoare.

Skora-zima-zabezpiecz-ja-od-srodka

Alimentația sănătoasă, mesele bogate în vitamine și minerale înseamnă enorm pentru sănătatea noastră și, implicit, pentru condiția și aspectul pielii noastre. Alimentele pe care le consumăm influențează în mod direct felul cum arătăm.

Iarna, e mult mai greu să găsim fructe și legume proaspete cu valoare nutritivă mare. De aceea, o alternativă corespunzătoare o reprezintă sucurile și mousse-urile din legume și fructe. Consumul zilnic de suc sau mousse va asigura substanțele hrănitoare necesare pielii noastre.

Deosebit de valoros din această privință este sucul 100% din măr cu morcovi, care reprezintă o sursă bogată de vitamina A. Vitamina A ajută la menținerea sănătății pielii și la menținerea la un nivel corespunzător al imunității organismului în perioada iernii.
Vitamina A, care mai apare și sub denumirea de retinol, este larg utilizată în cosmetologie. Această denumire o întâlnim foarte des în lista de ingrediente a diverselor creme antirid.

Skora-zima-zabezpiecz-ja-od-srodka

Este recomandată folosirea vitaminei A atât pentru uz extern cât și intern, de exemplu sub forma sucurilor sau mousse-urilor. În primul rând, vitamina A atacă radicalii liberi, cei care sunt responsabili de îmbătrânirea pielii și apariția ridurilor. De asemenea, vitamina A stimulează producția de colagen, datorită căruia pielea noastră își menține fermitatea. Neprețuită este și influența vitaminei A asupra culorii pielii – datorită ei decolorările și petele sunt neutralizate, chiar și cele provocate de razele soarelui.
Cu atât mai mult, iarna, o cură cu vitamina A va fi salvatoare pentru aspectul nostru și vom întâmpina primăvara cu un ten radiind de sănătate.