Iarna are miros de… portocale

Iarna, nu avem posibilitatea de a-i oferi organismului nostru fructele și legumele proaspete, care să aibă toate valorile nutritive pe care ni le-am dori. Cele de seră nu sunt adesea decât o copie slabă a suratelor lor de sezon.

zima-pachnie-pomaranczami

Arată bine, dar nu au același gust ca cele care s-au copt sub razele directe ale soarelui. De aceea și noi ne simțim slăbiți, avem mai puțină energie în acțiuni, iar întunericul care vine atât de devreme ne știrbește din optimism.
Ne vin în ajutor delicioasele și aromatele portocale, care ne amintesc de soare și de bucurie. Este de ajuns un singur pahar cu suc de portocale 100%, pentru ca organismul nostru să primească o doză bună de microelemente și vitamine valoroase.

Sucul de portocale este bogat în vitamina C, care ajută la buna funcționare a sistemului imunitar și reduce senzația de oboseală. Astfel, ajută organismul să facă față în perioada de iarnă.
Putem pune o cutie cu suc de portocale chiar și pe mesele festive luate în familie. Este o completare excelentă a unui meniu de sărbătoare.

zima-pachnie-pomaranczami