Suc 100% cu termen lung de valabilitate? Da, se poate chiar şi fără niciun fel de conservanți!

Când ne uităm la informațiile de pe ambalajele de suc sau mousse, putem să ne întrebăm, cum e posibil să aibă un termen atât de lung de valabilitate și totuși să nu conțină conservanți. Chiar așa să fie oare?

sok-z-dluga-data-przydatnosci_

Da! Fiindcă sucurile și mousse-urile de fructe și legume sunt supuse unui tratament termic special, datorită căruia își păstrează prospețimea și toți compușii nutritivi, dar nu conțin conservanți artificiali.

Acest tratament termic, numit pasteurizare, este o tehnică de conservare a alimentelor cu ajutorul unei încălziri controlate a produselor alimentare, în așa fel încât să fie distruse sau să se oprească dezvoltarea microorganismelor dăunătoare sau a enzimelor, păstrând, în același timp, gustul produselor și evitând scăderea valorilor nutritive ale acestora. Principalul ei rol este prelungirea duratei de valabilitate a produselor.

Sucurile pot fi pasteurizate la diverse temperaturi și de acestea depinde cât de mult vor putea fi păstrate. În funcție de temperatura folosită, sucurile pot fi consumate timp de câteva zile sau chiar și după câteva săptămâni.