Cum să compensăm lipsa fructelor în sezonul rece?

Pregătirile de toamnă înseamnă pentru noi înlocuirea garderobei cu una mai călduroasă și mersul la cumpărături după haine groase sau căciuli. Dar, oare, ne pregătim în aceeași măsură și organismul pentru sezonul rece?

rodzina

Din copilărie, tot auzim că vitaminele sunt cele mai importante pentru imunitate. Când simțim că „organismul este sensibil ” căutăm surse de vitamine. Dar mai bine a fi ca, în loc să tratăm, să prevenim.

Multe dintre vitaminele care ne ajută să facem față în sezonul răcelilor și infecțiilor de toamnă le putem găsi în sucurile și mousse-urile de legume și fructe.

Dar, de fapt, ce sunt vitaminele? Sunt substanțe chimice indispensabile pentru o funcționare corectă a organismului, având un caracter exogen. Ele pot fi administrate organismului sub formă de sucuri sau mousse-uri, fiindcă organismul uman nu le poate produce singur.

Cele mai bune vitamine pentru creșterea imunității sunt:

Vitamina C, pe care o putem găsi în sucuri 100% și mousse-uri de citrice, ardei, coacăze, roșii, lămâie.

jesien_lt

Vitamina E, care are o influență benefică asupra întăririi barierei imunitare care îngreunează pătrunderea microorganismelor în organism. Se găsește în sucurile 100% și mousse-urile de fructe și legume.

Vitamina A este unul din cei mai importanți antioxidanți. Testele au demonstrat că frânează evoluția cancerului și este un sprijin eficient în mărirea imunității la oameni. O găsim sub formă de provitamină în mousse-urile și sucurile din fructe și legume, precum: grapefruit, mango, mandarine, caise, portocale sau morcovi.

Așadar, înainte de a veni peste noi zilele reci de toamnă și, odată cu ele, infecțiile și răcelile de sezon: să bem sucuri 100% și mousse-uri.