Înghețata, cea mai bună variantă să te răcorești.

Vară, soare, aer fierbinte. Copiii noștri au poftă de ceva bun, în schimb noi vrem să le dăm ceva sănătos, fără conservanți sau zahăr.

La fel de importantă este şi hidratarea pe caniculă, motiv pentru care acesta este cel mai bun moment să le propunem copiilor o înghețată! Da, da! Dar o înghețată bună care nu doar potolește setea ci aduce și un aport de vitamine și substanțe nutritive.

lody

Prepararea unei astfel de înghețate este foarte simplă și o putem face împreună cu copiii. Este suficient să alegem gustul favorit de suc 100% (de preferat din diverse fructe, în culori diferite). Sucurile le turnăm în forme pentru înghețată, disponibile în majoritatea magazinelor, sau putem folosi ambalajele goale de iaurt în care introducem bețe de plastic.

Sucurile astfel pregătite le introducem în congelator pentru câteva ore – și gata! Pentru a scoate mai ușor înghețata, nu trebuie decât să cufundăm forma în apă fierbinte pentru câteva secunde. Înghețata o putem prepara și din mousse de fructe sau legume.
Poftă bună!